Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Κόντρες για τις προσλήψεις

Συνεχίζει να "δηλητηριάζει" την τοπική πολιτική σκηνή η ανεξέλεγκτη κόντρα του δημάρχου Παν. Κατσούλη με τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Βασ. Σπυρόπουλο!
   Το "παραλήρημα" του δημάρχου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποδεικνύει ότι δεν περνά και τις καλύτερες μέρες του κι ότι όλα γίνονται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους..
   Επίσης, οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου είναι αδικαιολόγητες. Οταν αναλαμβάνεις ένα σημαντικό έργο, δεν παραιτείσαι στην πρώτη (έστω άδικη) επίθεση εναντίον σου..
   Εμείς δεν μπορούμε ασφαλώς να γνωρίζουμε ποιός έχει δίκιο κι αν οι προσλήψεις (τα ονόματα έχουν ανακοινωθεί και παρήλθε ήδη και η προθεσμία ενστάσεων) για πεντάμηνο είναι καθόλα νόμιμες. Αξιολογούμε όμως το γεγονός ότι η διαλογή των αιτήσεων έγινε από την ΑΝ.ΑΙΤ. στην οποία πρόεδρος είναι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κατσούλη, Σπύρος Κουφός και ο δήμαρχος θα έπρεπε να εμπιστεύεται τον σύμβουλό του, κι όχι να βάλει έξαλλος κατά πάντων!
   Πάντως, είναι γεγονός ότι οι όποιες ενστάσεις μπορεί και να κριθούν σε 6-8 ή και 10 μήνες, οπότε θα έχει παρέλθει το πεντάμηνο και οι προσληφθέντες (νομίμως ή παρανόμως) θα έχουν εργασθεί και θα έχουν πληρωθεί.
    Το μόνο που θα μείνει είναι η πικρία όσων πραγματικά είχαν ανάγκη και ενδεχομένως δεν επιλέχθηκαν και η αρχόμενη διάλυση της δημοτικής ομάδας του δημάρχου, που αδυνατεί πλέον να τον παρακολουθήσει...

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αρχίζει η ανασύνταξη του συνδυασμού..

  Σε διαδικασία ανασύνταξης έχει μπει ο δημοτικός συνδυασμός Μεσολογγίου-Αιτωλικού-Οινιάδων "Το μέλλον είναι τώρα!" , δεδομένου ότι σε δύο χρόνια θα έχουμε τις επόμενες δημοτικές εκλογές.Το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, θα είναι έτοιμο τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν όλο τον αναγκαίο χρόνο να έρθουν σε επαφή με κάθε δημότη ξεχωριστά και να αφουγρασθούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες του!
   Η τετραετία αυτή, δυστυχώς, αποδεικνύεται μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για να λύσει ο τόπος τα χρόνια προβλήματά του και να μπει σε διαδικασία οικονομικής, τουριστικής, παραγωγικής, κ.τ.λ. ανάπτυξης, με άμεσο στόχο την αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης των τοπικών προϊόντων, την προσέλκυση επισκεπτών και επενδυτών αλλά κυρίως την συγκράτηση των νέων, που φεύγουν λόγω της ανεργίας.
   Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του συνδυασμού, να θέσουν ζητήματα και να μας υποδείξουν λύσεις, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας και να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας. Οι κάτοικοι κάθε περιοχής και κάθε πόλης ή χωριού, γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες τους και τις καλύτερες λύσεις.
   Καλούμε επίσης όλους τους συμπολίτες μας του διευρυμένου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, που έχουν ελάχιστο ενδιαφέρον για τα κοινά, να επικοινωνήσουν μαζί μας, να ανταλλάξουμε απόψεις και να πυκνώσουν τις τάξεις του συνδυασμού.
   Δεν περισσεύει κανένας και όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε στον τόπο μας τις συνθήκες, μέσα στις οποίες θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας..

Ο Αγ.Θωμάς χρειάζεται νέο δίκτυο ύδρευσης

   Από αμίαντο είναι οι κεντρικές σωληνώσεις ύδρευσης του Αγ. Θωμά, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται!
   Είναι γνωστό ότι ο αμίαντος είναι καρκινογόνο υλικό, δεν χρησιμοποιείται πλέον πουθενά και απαγορεύεται εκ του νόμου η κατασκευή υλικών και εξαρτημάτων από αμίαντο.
   Επί προεδρίας Ηλ. Χονδρού είχαν εγκριθεί 13 εκατ. δρχ. για την αλλαγή του δικτύου, αλλά για άγνωστους λόγους,  αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ..
    Προτεραιότητα της επόμενης δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η παροχή υγιεινού πόσιμου ύδατος σε κάθε τοπικό και δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου μας. Και λέω η επόμενη, γιατί η παρούσα υπό τον Κατσούλη, όχι μόνον δεν ασχολείται με την ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά προσπαθούσε επί μήνες να πείσει τους Αιτωλικιώτες να πίνουν το νερό της βρύσης, που με έγγραφα της Διεύθυνσης Υγείας είχε κριθεί άκρως ακατάλληλο!!
   Το θέμα δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση κι εμείς παραμένουμε στον αγώνα για δικαίωση του χωριού μας...
                                                                                                                    Νίκος Χ. Ρήγας

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κάτι "μυρίζει" στο Πνευματικό Κέντρο

   Λύπη προκαλούν οι αποσπασματικές πληροφορίες που φθάνουν στ'αυτιά των συμπολιτών μας, σχετικά με τα τεκταινόμενα στην διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου...
   Το έντονο φραστικό επεισόδιο που προκλήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. μεταξύ του Προέδρου κ. Αριστείδη Καββάγια και του μέλους κ. Χρήστου Παπανικολάου, δείχνει ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά. Ελπίζουμε ο κ. Παπανικολάου να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα όσα έχουν υποπέσει στην αντίληψή του, ώστε όλοι οι συνδυασμοί και κυρίως οι δημότες να μάθουν την αλήθεια.
   Θέλουμε πάντως να θέσουμε μερικές ερωτήσεις στον Πρόεδρο του Π.Κ. και περιμένουμε απάντηση:
  1. Τηρούνται κανονικά τα πρακτικά των συνεδριάσεων; Ελέγχονται και υπογράφονται από τα μέλη του Δ.Σ. σε κάθε συνεδρίαση εκείνα της προηγούμενης, ή κανένας δεν ελέγχει τι γράφεται;
  2. Υπογράφονται κανονικά από τις αρμόδιες Επιτροπές Παραλαβής και Ελέγχου όλα τα τιμολόγια αγορών και παροχής υπηρεσιών; Είναι βέβαιος ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα;
  3. Ποιός αποφασίζει για τις δαπάνες και τις αναθέσεις, το Δ.Σ. ή μόνος του ο Πρόεδρος;
Περιμένουμε απαντήσεις, αλλοιώς θα ζητηθούν επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο..

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012)


Δεξιά: Στιγμιότυπο από τον αγιασμό.
Πάνω: Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Μουρκούσης μιλά στους παρευρισκόμενους, περιστοιχισμένος από τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Δεξιά: Άποψη της αίθουσας με τους παρευρισκόμενους φίλους και υποψηφίους του συνδυασμού.