Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μνημόσυνο για το ΤΕΙ...

   Τίτλοι τέλους για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, τουλάχιστον σαν αυτόνομο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό  ίδρυμα. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε! Από 7 τμήματα μένουν δύο κι αυτά υπό την διαχείριση των πατρινών. Μέχρι 40% υπολογίζεται η μείωση του αριθμού των φοιτητών σε πρώτη φάση, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πατρινή διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος (πλέον) θα τραβήξει κι άλλες σχολές κι αλλους φοιτητές στην Πάτρα. Κι αν προσθέσουμε και την μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΤΕΙ της χώρας που ανακοίνωσε το υπουργείο ..αμάθειας, προβλέπεται να εγγραφούν μόλις 480 φοιτητές σε όλα τα τμήματα του ΤΕΙ (πρώην) Μεσολογγίου για το 2013-2014...
   Η τρικομματική κυβέρνηση καταφέρνει τεράστιο πλήγμα στην περιοχή Μεσολογγίου αλλά και στο νομό ευρύτερα, που θα έχει τρομακτικές οικονομικές επιπτώσεις και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης! Οι βουλευτές και οι υπουργοί μας, πλην εκείνων που μιλούν εκ του ασφαλούς, τελείως αδιάφοροι έως ανύπαρκτοι! Μάλιστα, επιχείρησαν με ψέματα (ότι τάχα με ενέργειές τους η έδρα του ΤΕΙ θα μείνει στο Μεσολόγγι) να μας "κοιμίσουν" και να καθηλώσουν την τοπική κοινωνία, που είχε ξεσηκωθεί εναντίον τους, με ένα πρωτοφανή τρόπο για τις τελευταίες δεκαετίες..
   Δυστυχώς, η υπόθεση ήταν "πουλημένη". Ο Δήμος, που θεσμικά έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο να ξεσηκώσει και να συντονίσει την λαϊκή αντίδραση στην κοσμογονία που επέρχεται και θα καταστήσει το Μεσολόγγι χωριό και την ευρύτερη περιοχή του απλά αγροκτηνοτροφική με συνθήκες της περασμένης 30ετίας, έριξε απλώς .."παφλοκούμπουρα", σαν αυτά που ρίχνουν στην ..παρέλαση των Βαϊων!
   Αφού επί ένα μήνα ο δήμαρχος κρατούσε όλους σε άγνοια, συσκεπτόμενος μόνον με τον (πρώην) πρόεδρο του ΤΕΙ και κάποιους κομματικούς παράγοντες, στο τέλος πίστεψε ότι οι κρυφές συσκέψεις στο γραφείο ευτραφούς υποψηφίου, παρουσία του υφυπουργού Κ. Καραγκούνη, θα δώσουν λύση και θα βγει δοξασμένος "για τις ενέργειές του". Δυστυχώς, αντί να δεχτεί τον υφυπουργό στο Δημαρχείο, ενδεχομένως παρουσία εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου, τον συνάντησε σε γραφείο πολιτευτή, με κουρτίνες κατεβασμένες! Ντροπή και στον υφυπουργό που έτσι αντιλαμβάνεται τον θεσμικό του ρόλο και που πρόδωσε κατά τον χειρότερο τρόπο εκείνους εκ των Μεσολογγιτών που (τρομάρα του..) εκπροσωπεί! Οσο για τον χειρισμό της επίσκεψης του υπουργού Μ. Σαλμά στην πόλη μας, ήταν σαφώς λάθος, ασχέτως αν ο υπουργός με την παρουσία των ΜΑΤ έδωσε λαβή για γενίκευση της λαϊκής δυσαρέσκειας.. Φυσικά, οι άλλοι βουλευτές των άλλων κομμάτων, πλην ενός, τήρησαν "σιγή ιχθύος" νομίζοντας ότι αποποιούνται τις ευθύνες του, τις προσωπικές αλλά και των κομμάτων τους..
   Φτάσαμε έτσι στην δεκαήμερη απεργία πείνας του δημάρχου, που παρά την στήριξη που είχε και από άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, απεδείχθη πυροτέχνημα με στόχο το λανσάρισμα εκ νέου της υποψηφιότητάς του, που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα λόγω των έργων και των λόγων του..
   Μπορεί το Μεσολόγγι και η ζωτική περιοχή του να μην έχει αναρτήσει μαύρες σημαίες, αλλά οι καρδιές μαύρισαν, το χαμόγελο πάγωσε και ο θυμός ξεχείλισε! Όσοι έσπειραν ανέμους και ψεύτικα μεγάλα λόγια, θα θερίσουν θύελες!
   Όσον αφορά το παραληριακό μνημόσυνο του δημάρχου για το ΤΕΙ, που με λεκτικές ακροβασίες, στην συνέντευξη τύπου, απέδωσε όλες τις ευθύνες στον υπουργό (που σαφώς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης) αλλά άφησε επιμελώς απ'έξω τους κολλητούς του πολιτευτές και υφυπουργούς, καθώς και τις δικές του προσωπικές τεράστιες ευθύνες, θα το βρει σύντομα μπροστά του! Άλλωστε, η μόνη περίπτωση να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα, είναι η ..στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης, δηλαδή της Ν.Δ. μέσω βενιζελοπασοκ.Να το δούμε κι αυτό το έργο και τίποτε άλλο! Αμήν..