Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση: Ποιόν θέλουν οι πολίτες για Δήμαρχο..



Καθαρίζει το πολιτικό τοπίο εν όψει δημοτικών εκλογών
Προηγούνται Μουρκούσης σε Μεσολόγγι, Παπαναστασίου σε Αγρίνιο 
(Αναδημοσίευση από εφημερίδα "συμπολιτεία") 

   Την πρόθεση ψήφου των πολιτών κατέγραψε η πρόσφατη τηλεφωνική δημοσκόπηση της K-Research στην περιοχή μας και τα αποτελέσματα, αν και κάποια ήταν αναμενόμενα, ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η δημοσκόπηση έγινε κατά παραγγελία του κόμματος της Ν.Δ., που έχει σαν στόχο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να κερδίσει τουλάχιστον οκτώ δήμους, μεταξύ των οποίων του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.
   Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της εφημερίδος μας, σ’ό,τι αφορά τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, οι πολίτες επιλέγουν για δήμαρχο, πρώτο τον γιατρό Νίκο Μουρκούση, δεύτερο με απόσταση μερικών μονάδων τον πολιτευτή της Ν.Δ. Ν. Καραπάνο, τρίτο σε απόσταση ακόμη μερικών μονάδων τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαδόπουλο, τέταρτη την πρώην αντινομάρχη Παν. Δακαλάκη και πέμπτο, με αρκετή απόσταση από τους πρώτους το νυν δήμαρχο Π. Κατσούλη. Τα υπόλοιπα ονόματα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση (Γερογιάννης - Σταράμος) ακολουθούν σε απόσταση και από τους πέντε προηγούμενους.
   Να σημειώσουμε ότι η κα. Δακαλάκη δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να διεκδικήσει το Δήμο Μεσολογγίου και μάλλον θα πολιτευθεί στις Περιφερειακές εκλογές.
   Σύμφωνα με τοπικούς πολιτικούς κύκλους, τα αποτελέσματα αυτά ήταν αναμενόμενα, αφού ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ν. Μουρκούσης έχασε τις προηγούμενες εκλογές για λίγες μόνον ψήφους και διατηρεί ακέραιες τις δυνάμεις του, παίρνοντας επιπλέον ποσοστά και στελέχη απ’όλους τους πρώην αντιπάλους του.
   Ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι το ποσοστό που συγκεντρώνει ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Καραπάνος, είναι σχετικά μικρό, σε σχέση με την τριετή προεκλογική του κίνηση.
   Σε ό,τι αφορά το Δήμο Αγρινίου, τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, αφού ο πρώην αντινομάρχης και πρώην υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παπαναστασίου, προηγείται στην δημοφιλία του νυν δημάρχου Παύλου Μοσχολιού, ο οποίος αποτελεί όμως μια ισχυρή και ανθεκτική υποψηφιότητα.
   Να σημειώσουμε ότι ο Π. Μοσχολιός, σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους του Αγρινίου και στα πλαίσια της κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., ήλπιζε στην στήριξή του από τα κυβερνώντα κόμματα. Όμως, φαίνεται πως η Ν.Δ., αν και δεν προτίθεται να δώσει χρίσματα (πλην των μεγάλων πόλεων), θα στηρίξει τον Γ .Παπαναστασίου, που όπως προαναφέραμε τα πάει περίφημα.
   Τα άλλα ονόματα που μετρήθηκαν ήταν του Κ. Ρόκκου και Ν. Φαρμάκη, οι οποίοι φαίνεται να αποτελούν το μέλλον της παράταξης της Ν.Δ. για το Αγρίνιο...
  
   ...Τέλος, τις τελευταίες μέρες, ένα άλλο τηλεφωνικό γκάλοπ διενεργήθηκε στην περιοχή μας, που αφορούσε μόνο το Δήμο Μεσολογγίου και περιλάμβανε τα ονόματα των Μουρκούση, Παπαδόπουλου, Καραπάνου, Κατσούλη, Αναγνωστόπουλου και Μπρούμα.
   Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει ποιος το προκάλεσε και τι έδειξε, όλα όμως δείχνουν ότι έγινε για χρήση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανησυχεί πολύ κατά πόσο ο εξ Αλυζίας ορμώμενος Π. Παπαδόπουλος μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου.
  

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

«Υπεύθυνη η Δημοτική Αρχή Κατσούλη για τη συνέχιση του αίσχους του μολυσμένου νερού στο Αιτωλικό»



    Μετά από αίτησή μας στη Διεύθυνση Υγείας του νομού, έχουμε στα χέρια μας επίσημα έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι το νερό που παρέχεται μέσα από το δίκτυο ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Αιτωλικού, είναι απολύτως ακατάλληλο για πόσιμο αλλά και για κάθε οικιακή χρήση.
   Οι αναλύσεις που τεκμηριώνουν ότι το νερό είναι άκρως μολυσμένο με σωρεία μικροβίων, αποστέλλονταν στο Δήμο, με την υποχρέωση να ενημερώσει τόσο τους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, ο αρμόδιος υγειονομικός φορέας, επεσήμανε την απόλυτη ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων.
   Πλην όμως, ο κ. Δήμαρχος δεν έπραξε ούτε το ένα ούτε το άλλο!
Εμείς δημόσια έχουμε τοποθετηθεί πάνω στην λύση του προβλήματος, καλώντα, σε σύσκεψη που έγινε πέρυσι στην ΔΕΥΑΜ παρουσία του κ. Κατσούλη, να υδροδοτηθεί το Αιτωλικό με νερό Ευήνου από το δίκτυο του Μεσολογγίου, με εξωτερικό σωλήνα πολυαιθυλαινίου, με μικρό κόστος (έργο με αυτεπιστασία από την ΔΕΥΑΜ κι όχι εργολαβία με δυσθεώρατο κόστος).
   Προτείνουμε άμεσα:
·        Σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
·        Ενημέρωση των πολιτών ολόκληρου του Δήμου
·        Ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑΜ, απαγόρευσης χρήσης του νερού της Δ.Κ. Αιτωλικού για πόση και πλύση
·        Χορήγηση πόσιμου νερού δωρεάν καθημερινά με υδροφόρα οχήματα, σε όλους τους κατοίκους του Αιτωλικού
·        Ουσιαστική ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όλων των βουλευτών και των αρμόδιων Υπουργών
·        Να σταματήσει άμεσα ο κ. Δήμαρχος όλα τα προεκλογικά έργα και εργάκια και να υδροδοτήσει άμεσα το Αιτωλικό.
Νίκος Μουρκούσης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ι.Π. Μεσολογγίου-Αιτωλικού-Οινιαδών


Ι.Π. Μεσολογγίου 9/12/13