Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Έπεσαν οι "μάσκες" Κατσούλη-Πρεβεζάνου.

   Δάνειο ενός εκατομμυρίου, διακοσίων χιλιάδων ευρώ αποφάσισε να πάρει ο Δήμος Μεσολογγίου, με τις ψήφους της πλειοψηφίας Κατσούλη και του Πρεβεζάνου. Σκοπός, "αναπτυξιακά" έργα, όπως το ..αεροδρόμιο της Αερολέσχης Μεσολογγίου!
   Σε μια εποχή που οι δημότες, όπως όλοι οι Έλληνες, χειμάζονται από την οικονομική ύφεση, η δημοτική αρχή επιχειρεί να επιβαρύνει τον δημότη με νέο δάνειο. Τη στιγμή που δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να εισπράξει τις οφειλές προς το Δήμο (από ιβάρια και λατομεία, ύψους ενός εκατομμυρίου, μόνο για το 2012 !!), βάζει ένα τεράστιο βάρος στις πλάτες των δημοτών!
   Και όπως ξέρουμε, με βάση το μνημόνιο, όταν ένας δήμος δεν μπορεί να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, αναγκαστικά θα βάζει νέους δημοτικούς φόρους. Δηλαδή, παίρνουμε το δάνειο εκ του ασφαλούς κι αν δεν μπορεί να ξεπληρωθεί, θα κληθούν να το πληρώσουν οι δημότες!
   Έτσι αντιλαμβάνονται οι κ.κ. Κατσούλης και Πρεβεζάνος την οικονομική διαχείριση του Δήμου...
Τη στιγμή που η καθημερινότητα στον διευρυμένο Δήμο Μεσολογγίου είναι ζοφερή, με κατεστραμένους δρόμους, σκουπίδια παντού που η αποκομιδή τους γίνεται αγκομαχώντας, με δημοτικές υπηρεσίες στο ρελαντί, κάποιοι νοιάζονται μόνο για τον ευατό τους!
   Η πολιτική συνερεγασία Κατσούλη-Πρεβεζάνου είναι πλέον γεγονός και με τη βούλα, αφού ψηφίζουν μαζί Τεχνικό Πρόγραμμα, Προϋπολογισμό και σύναψη δανείου!
   Τέλος, η πρόθεση της δημοτικής αρχής ν'αγοράσει το ΙΧΘΥΚΑ αντί 350 χιλιάδων ευρώ και να το ενοικιάσει βγάζοντας πολλά περισσότερα, μας θυμίζει την ενοικίαση του ..δημοτικού πάρκινγκ στο Μεσολόγγι. Εδώ δεν μπόρεσαν να βγάλουν πεντάρα τσακιστή από ένα μικρό σχετικά ενοίκιο, θέλουν να βγάλουν τεράστια ενοίκια από επενδυτές.
    Ή ψάχνουν για χαζούς, ή μας περνάνε για χαζούς!