Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Παραλειπόμενα του δημοτικού συμβουλίου!

 (Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "συμπολιτεία" της 30/1/13)

   «Φεσώνουν» τους δημότες…Δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ, αποφάσισαν να πάρουν η πλειοψηφία του δημάρχου Παν. Κατσούλη και ο Γιώργος Πρεβεζάνος, για να φτιάξουν το ..αεροδρόμιο και άλλα ..αναπτυξιακά έργα!
   Παρά τη σφοδρή κριτική του Νίκου Μουρκούση, του Γιάννη Αναγνωστόπουλου και του Θόδωρου  Μαργαρίτη,  δήμαρχος και Πρεβεζάνος δεν έκαναν πίσω.
   Σου λέει, άλλοι πληρώνουν, ας κάνουμε τώρα το κέφι μας! Εις υγείαν των κορόϊδων, συγνώμη, των δημοτών ήθελα να πω..
 

   Έτσι εξηγείται…Παραξενεύονταν πολλοί συμπολίτες τελευταία, πως είναι δυνατόν ο Πρεβεζάνος να στηρίζει άκριτα σχεδόν τις αποφάσεις Κατσούλη.
   Δεν είναι, φυσικά, τυχαίο ότι προ μηνός του ψήφισε και το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό!
   Τώρα όμως έσκασε η «βόμβα»! Από κοινού συνάπτουν δάνειο, με το οποίο θα υλοποιήσει το όνειρό του, για μεγαλύτερο αεροδρόμιο, ο Πρεβεζάνος!
   «Το ‘να χέρι νίβει τα’άλλο» και τα δυο ..βάζουν χέρι στην τσέπη των δημοτών..   

   Τους «τα έχωσε» ο Μουρκούσης…Συντριπτικά ήταν τα επιχειρήματα του Νίκου Μουρκούση, μιλώντας γιατί δεν πρέπει ο Δήμος Μεσολογγίου να φορτωθεί ένα ακόμη δυσβάστακτο δάνειο!
   Θύμησε στον Κατσούλη τι έλεγε όταν ανέλαβε δήμαρχος, για το δάνειο του Αναγνωστόπουλου, καθώς και τα όσα αναμάσαγε περί χρηστής και διαφανούς διαχείρισης..
   Του θύμησε επίσης ότι στον προϋπολογισμό του 2012 ήταν γραμμένα έσοδα ενός εκατομμυρίου ευρώ, από τα ιβάρια και τα λατομεία που ανήκουν στο Δήμο. Αντί αυτού, εισπράχθηκαν μόνον ..επτά χιλιάδες ευρώ!
   Αν δεν πρόκειται για ανικανότητα, τότε κάτι άλλο τρέχει..
Τότε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών, είχε απαντήσει ότι αν δεν καταβληθούν τα ποσά μέχρι 31/12, θα καταλογισθούν στην Εφορία και θα εισπραχθούν από εκεί.
   Φυσικά, στην ερώτηση Μουρκούση αν έχουν καταλογισθεί σήμερα, ένα μήνα μετά την 31η Δεκεμβρίου, απάντηση ήταν σιωπή του λαλίστατου κατά τα άλλα δημάρχου..
   Τέλος, ο Ν. Μουρκούσης θύμησε ότι από τα αγροτεμάχια ακτημόνων στις Οινιάδες, από συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ οφειλές, στη διετία Κατσούλη εισπράχθηκαν μόνο 220 χιλιάδες.
   Κατά τα άλλα, θέλουν δάνειο!
Και να μην ξεχνάμε πως, στο μνημόνιο που υπέγραψε η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, αναφέρεται ρητά ότι τα ελλείμματα των δήμων, θα διορθώνονται με αύξηση της δημοτικής φορολογίας.
   Συγχαρητήρια κ. Κατσούλη και κ. Πρεβεζάνο…
 

   Δεν έχει το θεό του..«Σύρραξη» μεταξύ Αναγνωστόπουλου και Πρεβεζάνου προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώτου, ότι (Κατσούλης και Πρεβεζάνος) «κοροϊδεύετε τους δημότες»!
   Ο Πρεβεζάνος ξεδίπλωσε τους στρατιωτικούς του τίτλους για να πείσει ότι δεν κοροϊδεύει κανένα και απαίτησε από τον πρόεδρο να ζητήσει από τον Αναγνωστόπουλο να ανακαλέσει.
   Ο οποίος δήλωσε ότι δεν ανακαλεί και παρ’ολίγον να εκτραχυνθούν τα πράγματα..
   Οπότε, θέλοντας ο Αναγνωστόπουλος να έχει τον τελευταίο λόγο, πέταξε πολύ εύστοχη ατάκα:
   «Πρεβεζάνε, μετακινήσου στα έδρανα δύο θέσεις πιο αριστερά, στον συνδυασμό Κατσούλη, γιατί εκεί ανήκεις!»
   Τόμπολα…

   Εξ οικείων τα βέλη..Αλλά μου φαίνεται πως το πιο χοντρό «αγγούρι», το έχωσε ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Παναγιώτης Νούλας.
   Δώστε βάση, τι περίπου ρώτησε!
Ποιος έδωσε άδεια στο λούνα πάρκ να στηθεί στις γιορτές στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου και τι κέρδισε ο Δήμος!
   Ακόμη, αν έγινε ο λογαριασμός εσόδων εξόδων στην έκθεση τοπικών προϊόντων που έγινε στο λιμάνι τον περασμένο Σεπτέμβριο και τι έγιναν τα λεφτά που περίσσεψαν!
   Καταλαβαίνετε ότι, αν αυτά τα ερωτά ο τότε αντιδήμαρχος οικονομικών, κάτι βρωμάει στην υπόθεση!
   Πάντως, αγέρωχος ο δήμαρχος, έκανε χρήση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου και θα απαντήσει εντός μηνός!
   Κι αν νομίζει ότι μέχρι τότε το θέμα θα ξεχαστεί, πλανάται πλάνην οικτρά..

   Ξεσπάθωσε ο Μαργαρίτης..«Εδώ δεν βουλώνουμε λακούβες, δεν πληρώνουμε εργαζομένους, δεν μαζεύουμε τα σκουπίδια, και θέλουμε αεροδρόμιο;»
   Για να προκαλέσει την απάντηση του δημάρχου ότι δεν οφείλονται δεδουλευμένα σε κανένα δημοτικό υπάλληλο.
   Ξέχασε όμως τους εργαζόμενους στους βρεφοονηπιακούς σταθμούς, που έκαναν έρανο στις γιορτές!
   Και του το θύμισε ο Μαργαρίτης, που δεν μασάει τα λόγια του..
 


   Ανακύκλωση προσώπων…Ο αντιδήμαρχος έργων Δημ. Κοταντάκης ανέλαβε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την προεδρία της ΔΕΥΑΜ!
   Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο «επιτυχημένος» μέχρι τώρα πρόεδρος του ΧΥΤΑ Παν. Κολοζάκης.
   Μετά από εισήγηση της παράταξης Μουρκούση και την παραίτηση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου και εκλεγμένου με την παράταξη Πρεβεζάνου Αγ. Κότσαλου, στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ ορίσθηκε από την αντιπολίτευση ο Σπύρος Βασιλείου.
   Η ανάληψη αυτών των καθηκόντων από τον Αιτωλικιώτη δημοτικό σύμβουλο, έχει σημειολογικό χαρακτήρα, διότι η ΔΕΥΑΜ  τα μεγαλύτερα προβλήματα τα αντιμετωπίζει στο νησί του Αιτωλικού.
   Όπου το νερό είναι ακατάλληλο για πόση και οι κάτοικοι εξαγριωμένοι δεν πληρώνουν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία.
   Έχουμε την σαφή αίσθηση ότι η παρουσία του Σπ. Βασιλείου θα συντελέσει στο να δρομολογηθούν λύσεις για το Αιτωλικό και όχι μόνον…