Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά..



   Αυτό ισχύει για όλους, πλην του Δήμου Μεσολογγίου! Η ιερή πόλη και η ευρύτερη περιοχή, από Αγ. Γεώργιο έως Πεντάλοφο, είναι πνιγμένη στα σκουπίδια! Η αποκομιδή γίνεται μετά δυσκολίας ενώ οι κάδοι δεν πλένονται σχεδόν ποτέ!
   Μόνιμη επωδός του αρμόδιου αντιδημάρχου και του δημάρχου είναι «δεν έχουμε λεφτά και προσωπικό». Αυτό όμως αποτελεί μόνο την μισή αλήθεια, διότι όλα δεν λύνονται με λεφτά και χρειάζεται πολύ δουλειά, μεράκι και συστράτευση με κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των δημοτών.
   Οι επισκέψεις σε τουριστικές εκθέσεις και οι συναντήσεις  της δημοτικής αρχής με παράγοντες για την προώθηση δήθεν του τουρισμού στην περιοχή μας, προϋποθέτουν μια πόλη καθαρή, χωρίς σκουπίδια και χορτάρια ακόμη και σε κεντρικά σημεία των πόλεων και των χωριών, που προδιαθέτει τους επισκέπτες. Αλλως αποτελούν φρούδες ελπίδες για τουριστική ανάπτυξη.
   Το πράσινο (νησίδες δρόμων, παρτέρια, πλατείες και πάρκα) έχει αφεθεί στην τύχη του και φυσικά έχει ξεραθεί σε πάμπολλα σημεία. Οι σωροί σκουπιδιών και η δυσοσμία των κάδων είναι ..φυσικό φαινόμενο, οι πλαζ δεν καθαρίζονται, δεν έχουν αποδυτήρια και ντουζ και γενικά παρουσιάζεται μια εικόνα εγκατάλειψης, ορατή σε όλους τους δημότες, αόρατη για την δημοτική αρχή!
   Αν νομίζουν ότι θα έρθουν κάποτε πολλά χρήματα για να λυθούν αυτά τα προβλήματα, κάνουν μέγα λάθος! Χρειάζονται άλλα και κυρίως άλλη νοοτροπία και πολλή δουλειά. Δεν ισχυριζόμαστε ότι μπορεί κάποιος άλλος να δώσει μαγικές λύσεις, σίγουρα όμως δεν φαίνεται να καταβάλεται σοβαρή προσπάθεια, που και αποτελέσματα μπορεί να φέρει και να δώσει ελπίδα στους δημότες ότι κάτι αλλάζει.
   Ο «Καλλικράτης», τελικά, αποδεικνύεται «παγίδα» για τις μικρές τοπικές κοινωνίες και ασήκωτη πρόκληση για εκείνους που εκλέχθηκαν να διαχειριστούν τα κοινά στο Δήμο μας…