Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΔΕΥΑΜ: Από το κακό στο χειρότερο..


   
   Τα χρόνια προβλήματα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου, συνδυασμένα με την επέκταση της περιοχής ευθύνης της σε Αιτωλικό και Οινιάδες και ένα διοικητικό συμβούλιο που τοποθέτησε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, αποτελούν ένα «εκρηκτικό» μίγμα στα θεμέλια του Δήμου μας.
   Η απαράδεκτη μεθόδευση να πεισθούν οι δημότες του Αιτωλικού να πιούν το μολυσμένο νερό των πηγών Κεφαλοβρύσου (μέχρι προπαγανδιστικά έντυπα μοιράσθηκαν στα σπίτια με τους λογαριασμούς..), αποδεικνύει την ανευθυνότητα όσο και την ανικανότητα των διοικούντων. Ο συνδυασμός μας παρουσίασε έγγραφα της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας στο δημοτικό συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2012, όπου φαινόταν καθαρά πως το νερό είναι ακατάλληλο και οι αρμόδιοι μας έλεγαν (βλέπε πρακτικά συνεδριάσεων) ότι κάνουμε αντιπολίτευση!
   Χρειάστηκε να περάσουν μήνες, να ξεσηκωθεί ο πληθυσμός και να παραιτηθεί εις ένδειξη διαμαρτυρίας ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Αιτωλικού (που είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό Κατσούλη!), για να αλλάξουν τακτική και να δώσουν εντολή να μην χρησιμοποιείται το νερό ούτε για πλύσιμο πιάτων!!
   Και το «κερασάκι» στην τούρτα; Έστειλαν σε κάθε δημότη υπέρογκους λογαριασμούς, έως πολλών χιλιάδων ευρώ στον ..καθένα, προκαλώντας κοινωνικό «έμφραγμα» και λαϊκή απέχθεια για το νέο καλλικρατικό δήμο. Τελικά, με τερτίπια, υποσχέθηκαν οριζόντιες μειώσεις των υπερχρεώσεων, με αποτέλεσμα άλλοι δημότες να κάνουν κάποια ρύθμιση και οι περισσότεροι να μην δέχονται να πληρώσουν για νερό που δεν κατανάλωσαν και που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν..
   Να θυμίσουμε ότι τα περισσότερα χωριά (Λεσίνι, Γουριά, κ.ά)  δεν έχουν αρκετή ποσότητα νερού και οι διακοπές υδροδότησης είναι πολύ συχνές. Οι οφειλές της ΔΕΥΑΜ στη ΔΕΗ πλέον είναι τεράστιες και οι περισσότερες διακοπές (αν και το αποσιωπούν επιμελώς..) οφείλονται σε διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών!
   Καλέσαμε τον δήμαρχο να καλέσει συσκέψεις με τις παρατάξεις και με φορείς καθώς και με ειδικούς για το μέλλον της Επιχείρησης, που είναι σαφώς ελλειμματική και το μέλλον της προοιωνίζεται μελανό, για να βρεθούν λύσεις. Το μόνο που έγινε ήταν η παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. και δημ. συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Μαστρανδρέου, που να σημειωθεί, ήταν και ο μόνος πτυχιούχος μηχανικός στην διοίκηση της ΔΕΥΑΜ!
   Φαίνεται πως η παρούσα δημοτική πλειοψηφία, υποβοηθούμενη από μέρος της αντιπολίτευσης, θα αφήσει απλά να κυλήσει η θητεία της, αφήνοντας να «σκάσει η βόμβα» στα χέρια των επόμενων! Που είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι οι ίδιοι..