Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση στα ψέματα για τα χωράφια της Κατοχής

Με αφορμή την απάντηση του αντιδημάρχου κ. Καρατσόλη στην προγενέστερη ανακοίνωσή μου, σχετικά με την παραχώρηση των 1200 στρεμμάτων στο Διόνι Κατοχής σε συνεταιρισμό, τονίζω ότι:
Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς προηγούμενη πλατιά ενημέρωση των δημοτών της Κατοχής, ώστε να μπορέσουν κι άλλοι αγρότες να διεκδικήσουν καλλιεργήσιμη γη. Η όλη «παράσταση» που έστησε η δημοτική αρχή του κ. Κατσούλη, με άσκηση ψυχολογικής βίας στα μέλη του Δ.Σ., ήταν απαράδεκτη και σαφώς προεκλογικά μεθοδευμένη. Η μελλοντική συμμετοχή μελών του συνεταιρισμού «Τρίκαρδος» στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου, θ’αποδείξει περίτρανα το γιατί «κόπτεται» ο εκ Κατοχής αντιδήμαρχος.
Περιμένουμε την ανακοίνωση των ονομάτων των «ακτημόνων» μελών του συνεταιρισμού «Τρίκαρδος», ώστε όλοι οι Κατοχιανοί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Τέλος, εμείς προτείναμε και υποστηρίζουμε την ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση της γης σε ακτήμονες, μετά τον έλεγχο του Ε9 της φορολογικής δήλωσης των ενδιαφερομένων, είτε για χρήση για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είτε κατά κυριότητα, όπως προβλέπει και ο Δημοτικός Κώδικας.
Οι «λεονταρισμοί» του κατοχιανού αντιδημάρχου, είναι «τζάμπα μαγκιές» και πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι κάθε δημοτική αρχή δεν μπορεί να δεσμεύει την επόμενη, για χρόνο πέραν της θητείας της (βλέπε διβάρια, κ.λ.π.). Ο πανικός της επερχόμενης ήττας, οδηγεί τον σημερινό δήμαρχο και τους συνεργάτες του να «τα δίνουν όλα», προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά.
Οι δημοτικές εκλογές είναι κοντά και τότε θα δούμε ποιος είναι «ο ψεύτης» και «ο κλέφτης»… 


Νίκος Γ. Μουρκούσης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ι.Π. Μεσολογγίου-Αιτωλικού-Οινιαδών