Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Συνάντηση με τον Σύλλογο «Φίλοι των Ζώων και Περιβάλλοντος Μεσολογγίου»

Ι.Π. Μεσολογγίου 16/3/14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Σύλλογο «Φίλοι των Ζώων και Περιβάλλοντος Μεσολογγίου»

Το Σάββατο 14 Μαρτίου,  ο Νίκος Μουρκούσης συναντήθηκε με την πρόεδρο κα. Αριστέα Τσαγανέα και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Φίλοι των Ζώων και του Περιβάλλοντος Μεσολογγίου» και είχε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τους σκοπούς του συλλόγου και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας των αδέσποτων, που διατηρεί ο σύλλογος στην περιοχή «Μοτίβο» και διαπίστωσε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εθελοντές του συλλόγου προσπαθούν να βοηθήσουν και να σιτίσουν δεκάδες ζώων.

Τα κύρια ζητήματα που απασχολούν όλους τους φιλόζωους αλλά και όλους τους πολίτες που δέχονται ενόχληση από τις αγέλες αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου είναι η κατασκευή αξιοπρεπούς καταφυγίου, η περισυλλογή των ζώων, η σίτιση τους, η στείρωση και ο εμβολιασμός τους. Επίσης συζητήθηκε η μακρόπνοη αντιμετώπιση του ζητήματος μέσω ένταξης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για χρηματοδότηση αλλά και καμπάνιας ενημέρωσης των παιδιών στα σχολεία.

Εκ του γραφείου τύπου.